Szék felújítása, festék spray segítségével

Szék felújítása, festék spray segítségével

Szeretnél új külsőt kölcsönözni az ebédlődnek? Tetszik a vidám, színes stílus? Akkor a székek festése festék sprayvel című bejegyzésünket semmiképpen ne hagyd ki. Meglátod, hogy ennél gyorsabb és könnyebb módja nincs is a székek átfestésének.

Clare az egyik Pintypluser az Egyesült Királyságból és a festék sprayink nagy kedvelője. Ebben a bejegyzésben betekintést enged nekünk az ebédlőjébe, ahol a PintyPlus Evolution akril spray használatával különböző színekre festette az ebédlő székeit, ezzel megszínesítve a családi ebédeket.

Amire szükséged lesz

Hogyan fessünk – lépésről lépésre:

Ezek voltak az eredeti székek:

A festék spray használatának nagy előnye azon kívül, hogy fényes, egységes felületet képez az, hogy rengeteg időt spórolhatunk meg, amikor olyan tárgyakat festünk, amiket nehéz lenne ecsettel.

A jobb tapadás érdekében először meg kell csiszolni a székeket. Ehhez most csiszológépet használtunk, de nyugodtan kézzel is csiszolhatunk. Ami fontos, hogy a teljes felületet csiszoljuk meg, hogy teljesen egységes, sima felületet kapjunk.

Tipp, hogy a fényes spray matt legyen

A PintyPlus Evolution spray, egy oldószeres akril festék. Ami azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban szárad, mint a szintetikus vagy vizes bázisú festékek. Kb 10-15 perc után már tapintásra száraz.

A gyors száradás meggyorsítja a munkát, de hatása van a végeredményre is:

  • Ha mattabb felületet szeretnénk elérni, akkor fújjuk a felületre nagyobb távolságból, kb 30-40cm-ről és nagyon-nagyon vékony rétegeket fessünk. Ez azért fontos, mert ilyenkor az oldószer elpárolog, mire a felületre ér, így nem tud egy egybefüggő filmréteget alkotni.
  • Ha közelebbről használod, kb 15-20cm-ről, akkor még az oldószer is eléri a felületet, így homogén, fényesebb végeredményt érhetünk el.
  • Továbbá a felületet lakkozhatjuk is. Mivel a PintyPlus Evolution akril festék spray családból több színtelen lakk is elérhető, így akár egy eredetileg fényes felületet is mattá varázsolhatunk.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is és kövess minket a közösségi oldalakon vagy iratkozz fel hírlevelünkre!