Készíts egyedi tároló dobozkákat

Készíts egyedi tároló dobozkákat

Ha nehezen tartasz rendet, akkor  a következő projektet pont neked találtuk ki. A Masni Dekoráció most bemutatja, hogyan készíthetsz egyszerű fa ládákból, igazán trendi tárolókat. Az elkészítése nagyon egyszerű és gyors lesz, hiszen Dia ismét PintyPlus festék sprayket használt a festéshez.

 

 

 

Amire szükséged lesz

Első lépésben lefújtam a dobozokat az alap színnel, aminek én most az egyik nagy kedvencemet, a szürkét választottam. Kívülről, majd belülről festettem le a dobozokat.

 

 

Miután teljesen megszáradt az első, alap szín (ebben a jó időben ez 10 perc volt ), második rétegben felvittem a fedőszínt. A legkisebb dobozra türkizt, a közepesre világos türkizt és a nagyra a kő színt. Itt is először kívülről, majd belülről fújtam le őket.

 

 

Mikor megszáradt a második réteg előkaptam a csiszolót és rápattintottam egy 320-as papírt. A két türkizt ezzel a 320-as papírral csiszoltam meg. Az éleit, oldalát majd belül. A kő színűre 240-es papírt használtam. A csiszolás végeztével fogtam egy alaposan kicsavart, de picit nedves rongyot és teljesen áttöröltem a felületeket, hogy leszedjek mindent port róluk.

 

 

A törlés után jöhet a waxolás! Ennek két funkciója van: védeni a tárgyat és konzerválni a csiszolt állapotot. Ha nem viszünk rá fel semmilyen védelmet, akkor a krétafestékkel festett felületek használat közben tovább fognak kopni. Ez is adhat egy plusz patinát a tárgynak, így nem kötelező a waxolás vagy lakkozás!

A wax-ot, fújás után, tiszta pamut ronggyal, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük bele a felületbe. Várjuk meg míg megszárad és pakoljuk tele a kincseinkkel!

 

 

És íme, készen vannak az egyedi, trendi kis ládikák, amiket egyszerűen festék spray segítségével újítottunk fel.

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzésünk, kövess minket a közösségi oldalakon is!