3 leggyakoribb hiba festék spray használataokr

3 leggyakoribb hiba festék spray használataokr

A festék sprayk nagyon kedveltek a különböző felületek festéséhez. Használatuk gyors, egyszerű, széles színválasztékban állnak rendelkezésre és univerzálisan használhatók. Azonban előfordul, hogy nem a kívánt eredményt érjük el a termék használatakor. Több éves tapasztalatunk alapján összegyűjtöttük a leggyakoribb hibát, ami a festék sprayvel történő festéskor előjöhet:

  1. Nem fed, megfolyik a festék

Nyugi, ez nem a Te hibád. Sajnos a piacon rengeteg gyenge minőségű festék spray található. Persze ezekkel is lehet dolgozni, de sokkal nehezebb, mint egy jó minőségű termékkel. A gyenge festék sprayk rosszul fednek és nagyon könnyen megfolynak. Hogy elkerüld ezt mindig használj minőségi PintyPlus festék sprayket. Ha még soha nem festettél előtte festék sprayvel, akkor készíts elő egy nagyobb kartont és először próbálj meg arra fújni. Tartsd egy pontban, majd lassan mozgasd jobbról balra. Amikor már ráéreztél a festésre, akkor csinálhatod „élesben” is. A festék spray nem hajlakk, ezért ne is használd úgy, mert akkor rengeteg mellé fog menni és nem is éred el a kívánt végeredményt.

2. Megmarta a felületet a festék

Ez a hiba akkor fordul elő, mikor nem megfelelő terméket használunk. Sajnos sok esetben a terméket értékesítő eladók sincsenek tisztában a termékekkel, ezért előfordul, hogy rossz terméket kapunk. Hogy elkerüljük ezt végezzünk próbafestést a felületen. Ha szintetikus festék sprayt használunk (pl PintyPlus Basic) akkor mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a rétegek között legfeljebb 10 percet várjunk. A szintetikus festékek lassabban száradnak, ezért ennél a festék típusnál előfordulhat, hogy tapintásra már száraz, de ha újabb réteget festünk, akkor megmarja a felületet.

3. Összefestettem mindent, amit nem akartam

A festék sprayben gáz van, ennek segítségével juttatja a festéket a felületre. Sajnos előfordulhat, hogy máshova is kerül a festékből. Ezért mindig javasolni szoktuk, hogy megfelelően maszkoljuk ki a felületet. Ha kisebb tárgyat festünk, akkor érdemes egy nagyobb kartonba helyezni, így a környező tárgyakat egyszerűen megóvhatjuk.

Reméljük hasznosnak találtad bejegyzésünket. Ha érdekelnek a DIY projektek és dekorációk, akkor kövess minket a facebookon is.