A jelölő spray használata

A jelölő spray használata

A Jelölő spray egy speciális festék spray fajta, amely, ahogyan azt a neve is mutatja különböző jelölések elkészítésére használható. Ez nem egy sima festék spray, hiszen különleges kialakítása révén lehetővé teszi, hogy 360 fokban használhassuk.

360 fokban fújható fluoreszkáló jelölő spray

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Egy normál festék sprayt állítva tartva kell fújni, hogy ne csak a gáz távozzon belőle. Ezzel ellentétben a marker spray esetében függőlegesen, vízszintesen és akár fejjel lefelé tartva is fújhatjuk.

Milyen célokra használható?

A jelölő vagy marker sprayknek két fajtáját különböztetjük meg: ideiglenes (rendezvény) jelölő és normál jelölő spray. A különbség a kettő között az, hogy az ideiglenes jelölő spray sokkal hamarabb lekopik a felületről (néhány napon belül), így jól használható rendezvények, rendőrségi helyszínelések során is. A másik jelölő ezzel ellentétben tartósabb (néhány hét-hónap alatt ez is lekophat erős igénybevétel esetén), ezért ezt a terméket első sorban építőipari, erdészeti, és egyéb ipari munkák során használják előszeretettel.

Jelölő használat közben

A jelölő spray használható beton, kő, aszfalt, homok, fém, fa felületekre egyaránt.

Útépítési munkák során úgynevezett jelölő kocsival szokták használni, amely megkönnyíti a termék felfújását az aszfaltra. A speciális jelölő kocsi segítségével anélkül jelölhetünk a földre, hogy lehajolnánk, így nagyban megkönnyíti a használatot:

Jelölő kocsi használata

Az erdészeti munkák és egyéb fa- vagy fal jelölési munkák során pedig a jelölő pisztoly lehet nagy segítségünkre. Ezzel az eszközzel könnyebben tudjuk elvégezni a jelölést függőleges felületeken:

Jelölő pisztoly

Az aeroszolos jelölő festékeket széles választékban, raktárról azonnal megvásárolhatod oldalunkon keresztül. 24 db-os rendelés esetén azonnali kedvezményt adunk. Nagyobb mennyiség rendelése esetén pedig további kedvezményeket is tudunk biztosítani.