Matt festék spray típusok

Matt festék spray típusok

A matt festék spray különböző változatai léteznek. Ezekről olvashattok egy másik bejegyzésünkben, azonban most összegyűjtöttük azokat a festék sprayket, amelyek matt felületet képeznek.

Melyek a matt festék spray típusok?

Az NBQ dekorációs festék spray

Az egyik legnépszerűbb matt és alacsony nyomású szórófesték az NBQ spray, amely nagyon széles színválasztékban áll rendelkezésre. Ez a termék amellett, hogy teljesen matt felületet képez még alacsony nyomású is, ami azt jelenti, hogy a normál festék spraykkel ellentétben, ebben kisebb a felhajtó erő, így közelebb tartva a felülethez is tudunk vele dolgozni. Ez a termék bármilyen felületen használható, kivéve a polisztirolt. Kiváló fedőképessége miatt dekorációs és street art célokra is kiválóan használható. Lakkozni nem szükséges.

NBQ dekorációs és graffiti festék spray

A PintyPlus BASIC szintetikus festék spray

A Basic szintetikus festék spray az alap RAL színekben elérhető, viszont kedvező ár-érték arányának köszönhetően rendkívül népszerű termék. Nagyon szép, egyenletes matt felületet képez, amely száradás után is rendkívül rugalmas. Mivel oldószert tartalmaz, így polisztirol felületre ezt a terméket sem javasoljuk.

PintyPlus BASIC festék spray

A PintyPlus CHALK finish kréta festék spray

A kréta festék spray szintén matt felületet ad. Viszont ezt a terméket inkább azoknál a dekorációknál javasoljuk, amelyeknél vintage hatást szeretnénk elérni. Ugyanis ennek a terméknek az a lényege, hogy puha marad a festék, így könnyen visszacsiszolható. A használata után vizes bázisú matt lakk használatát javasoljuk a felület megóvása érdekében. A termék speciális vintage színekben elérhető.

A PintyPlus HOME matt zománc festék

A PintyPlus HOME a legújabb generációs vizes bázisú matt zománc festék spray. Használata rendkívül könnyű. Divatos a legújabb lakberendezési trend színekben kapható. Alacsony nyomású, szinte teljesen szagtalan így akár beltérben is használható a termék. Nem szükséges a lakkozása. Ez a termék akár polisztirol festésére is alkalmas lehet, mivel vizes bázisú, így nem tartalmaz agresszív oldószert.

A PintyPlus AQUA matt festék

A PintyPlus AQUA 150ml-es kiszerelésű vizes bázisú festék spray. Kis kiszerelése miatt nagyon jól használható kisebb dekorációk festésére vagy akár scrapbookozáshoz is.

PintyPlus AQUA 150ml-es festék spray

PintyPlus EVOLUTION akril spray

A PintyPlus Evolution akril spray RAL 9005 matt fekete, RAL 9010 matt fehér és matt lakk változatban elérhető. Az akril spray többi RAL színe fényes kivitelben kapható. Azonban az akril matt lakk használatával bármelyik RAL szín könnyedén matt felületűvé varázsolható. Az akril festék használható fém, fa, műanyag és szinte bármilyen felületen.

PintyPlus EVOLUTION akril matt fekete spray