Színes festék spray fajták

Színes festék spray fajták

A színes festék spray nagyon kedvelt termék, hiszen rengeteg dolgot átfesthetünk a segítségével. Azonban jó ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen célra melyik színes festék sprayt válasszuk.

Milyen színes festék spray típusok léteznek?

Alapvetően ezek a termékek mindegyike arra szolgál, hogy a különböző felületeket átfessük. A választás azon múlik, hogy milyen felületet szeretnénk elérni.

Sima, egységes fényes felülethez használhatjuk az akril vagy a szintetikus festék sprayt.

Matt felület eléréshez használhatjuk a vizes bázisú PintyPlus HOME sprayt vagy a matt akril vagy szintetikus festékeket.

Vintage, koptatott hatás eléréséhez használhatjuk a krétafesték sprayt.

Fa, műanyag és fém felületek esetén bármelyik termék használható. A jobb tapadás érdekében javasoljuk a megfelelő alapozó használatát és a megfelelő száradási idő betartását. Polisztirol felület esetén mindenképpen vizes bázisú festéket javasolunk, mert ez nem fogja megmarni a felületet.

A színes festék sprayk általában nem igényelnek plusz lakkozást. Kivétel ez alól a krétafesték spray, mert ezt minden esetben lakkal vagy waxal szükséges lezárni. Természetesen a többi festék spray is lakkozható, hogy a tartósságát növeljük. Ilyenkor minden esetben az adott termék lakkját használjuk, mert a különböző termékek megmarhatják egymást.

Akril színes festék spray

A különböző gyártók termékei között is vannak különbségek, ezért mindig érdemes megbízható gyártó termékét választani. Egy termékek tesztelésével foglalkozó blog elkészítette a NAGY FESTÉK SPRAY TESZT-et, amely bemutatja a különbségeket a különböző gyártók termékei között.