Fa felület festése

Festék Spray / Fa felület festése

Fa felület festése festék sprayvel

A festék sprayk használatával elkerülhetjük, hogy a felület ecsetnyomos legyen, így sokkal szebb, homogénebb réteget kapunk. Fa festésére több lehetőségünk van, attól függően, hogy milyen célból festünk és milyen végeredményt szeretnénk.

 

Ha csupán védeni szeretnénk a felületet, akkor használhatunk lakkot vagy waxot. A lakkok közül is vannak oldószeres és vizes bázisú verziók. Ezek egyformán jók, a vizes bázisú lakk előnye, hogy szinte szagtalan. Választhatunk selyemfényű matt és fényes változatot.

 

Ha vintage, kopottas hatást szeretnénk elérni, akkor használjuk a kréta festéket. Ez egy vizes bázisú, puha festék, amely könnyen visszacsiszolható. Spray-el vékony rétegbe fújva, majd nagyon finom csiszolóval megcsiszolva a fa erezete is látható marad. A kréta festékkel festett felületet waxal vagy lakkal zárjuk.

 

Homogén, egyöntetű felülethez használhatjuk a PintyPlus Evolution akril, PintyPlus Basic alkid vagy a PintyPlus HOME vizes bázisú festék sprayk. Ezek használata egyszerű.és gyors, teljesen időjárásálló és vízálló felület képez A felület nem igényel lakkozást csak ha növelni szeretnénk a tartósságát.